Svijetski dan plesa (Akrobatski rock 'n' roll)


Danas povodom svjetskog dana plesa objavljujemo video u kojemu smo vam malo pobliže prikazali jednu vrstu plesa a to je akrobatski rock 'n' roll. Imali smo priliku otići u jedan velikogorički klub imenom Vega i razgovarati sa trenerom Tomislavom Odžićem koji nam je objasnio sve o ovom plesu. Kako ostati priseban kada čuješ melodiju koja te automatski pokreće? Nemoguće. Možda se i vi prepoznajete u nekoj vrsti plesa, a ako je to ovaj, pogledajte video i saznajte kako možete svoj interes i ostvariti. Svjetski dan plesa obilježava se svake godine 29. travnja i to od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO – a. Taj dan slavi uspomenu na rođendan francuskog plesača i koreografa Jeana Georgesa Noverrea, autora "Pisama o plesu i baletu" koja ga potvrđuju kao jednog od najvećih plesnih reformatora. Zvali su ga i Shakespeareom plesa. Bio je francuski plesač, koreograf i baletni teoretičar.

U videu su sudjelovali: Filip Čačija, Toni Žalac, Tamara Vrabić, Iva Šterle, Valentina Grahovac, Ivan Črnjak, Marko Pomahač.

0 komentari:

Objavi komentar

KONTAKT

Obratite nam se

Ukoliko imate bilo kakav upit, savjet, komentar, pohvalu, kritiku, želite postati dio nas ili nas želite jednostavno pozdraviti, to možete učiniti vrlo jednostavno ispunjevanjem upitnika koji se nalazi desno.

Gdje se nalazimo:

Gorički klub mladih, Trg Stjepana Radića 5A, 10410, Velika Gorica

Kada se nalazimo:

Prvi ponedjeljak u mjesecu - sastanak u 19 sati.

Mobitel (Filip):

+385 99 87 309 37